Zgodovina ozemljitve

Kratka (vendar nepopolna) zgodovina ozemljitve

Informacije o zdravilni moči Zemlje, katero so skozi zgodovino uporabljale različne kulture, je danes težko najti. 
 
Naše znanje o tem, kaj so vedeli naši predniki, je v najboljšem primeru zelo omejeno. Kakšna zelo posvečena in natančna antropološka raziskava bi verjetno pokazala fascinantne dokaze o zdravilnosti zemlje.
Fizični stik z Zemljo je v preteklih časih bil del vsakdana v življenju človeka. Ljudje so hodili bosi ali pa uporabljali živalsko kožo (usnje) za obutev in posteljo. 
Tak način življenja je omogočal prehod Zemljine energije v telo.
Jasno je, da gre tukaj za zakonitost narave: prirojeno svojstvo narave, električni naboj Zemlje. Nekaj brezčasnega.

Logično je misliti, da so se nešteti zdravilci in modreci zavedali določenih koristi in terapevtskih učinkov.

 

Če pogledamo dolgo zgodovino kitajskega znanja, bomo našli reference na Qi (izgovarja se Či), središčni princip v pogledu energije naravne sile, ki izpopolnjuje vesolje.

Nebeški Qi je ustvarjen iz sil, ki jih nebeška telesa oddajajo Zemlji, kot je sončeva svetloba, mesečev sij in lunarni vplivi na plimo in oseko. 
Zemeljski Qi, na katerega vpliva in s katerim upravlja Nebeški Qi, sestavljajo vzporednice in vzorci
energije, kot tudi Zemljino magnetno polje in vrelo podzemlje. 
Zatem, v okvirju Zemeljskega Qi-ja imajo tudi posamezniki, živali in rastline svoje lastno Qi polje.

Vse naravne stvari v tem konceptu rastejo in so pod vplivom naravnih ciklov Nebeškega in Zemeljskega Qi-ja.
Zemeljski Qi vsrkavamo, brez da bi sploh razmišljali o njem, in sicer takrat, ko hodimo bosi, kar lahko pojasni, zakaj je bosi sprehod tako zelo sproščujoč in zakaj so vaje, ki jačajo telo in sproščajo um (kot so npr. joga, tai chi in qigong), pogosto izvajane brez obutve.

Moč zemlje

Vodilna oseba v tem gibanju je bil Adolf Just, ki velja za enega od osnovalcev naturopatije.
Justove zdravilne prakse so vključevale vegetarijansko prehrano, izogibanje alkoholu in kajenju, poudarek pa je bil na bosih sprehodih in spanju na tleh. Njegovo delovanje je pritegnilo značilno mednarodno pozornost ter navdihnilo naturopatska gibanja v Združenih Državah in drugje.
V svoji knjigi “Nazaj v Naravo!” je poudaril tisto, kar je imenoval
Moč Zemlje“.
Bil je prepričan v “veliki zdravilni učinek” bose hoje v stiku z Zemljo.
Stopala“, je napisal, “so človeku v določenem smislu tisto, kar so
korenine rastlini
. Človek črpa vitalno energijo in moč iz Zemlje skozi svoja stopala.”
“S spanjem na tleh bolj kot s čimer koli drugim se telo dvigne iz svoje letargije v novo manifestacijo vitalne energije ter se na ta način lahko znebi starih, morbidnih stvari…in prejme občutek novega zdravja, novega življenja in nove, neverjetne čilosti in moči.”
Justovo delo smo priznali v svoji knjigi “Ozemljitev“, kot tudi delo Matthea Tavere, vizionarskega francoskega agronoma, ki je že pred petdesetimi leti opisal pomen “električne hranljivosti”, ki jo iz Zemlje prejemajo rastline, živali in ljudje. 
Njegovo briljantno vizijo energetskega kontinuuma med Zemljo in živimi bitji si lahko poiščete na spletu.
Pred Tavero so številni francoski biofizični pionirji raziskovali vplive ozemljitve v 1920.-ih in 1930.-ih. 
Mi raziskujemo podrobnosti njihovega dela.
 
Jasno je, da so avtohtoni Američani (Indijanci – op.prev.) spoštovali in poznali pomen Zemlje na veliko načinov. To razumevanje se morda
lahko strne v besede pokojnega Ota Kte (Luther Standing Bear), pisatelja, izobraževalca in plemenskega vodje Lakota Sioux tradicije:

Starejši ljudje so dobesedno ljubili prst”. Sedeli so na tleh z občutkom, da so blizu materni moči. Bil je dober občutek čutiti dotik kože z Zemljo, zato so stari ljudje sneli svoje mokasine in hodili bosi po sveti Zemlji. Zemlja je bila blažilna, prečiščujoča in zdravilna.”

Delo Clinta Oberja

V poznih 90-ih letih prejšnjega stoletja je upokojeni kablovski TV pionir začel razmišljati o ljudskem telesu v okviru električne ozemljitve.
Celih 25 let je Clint Ober sodeloval v spektakularnem porastu kablovske industrije, ki je potrošnikom ponudila superiorne slike prek navadnih televizijskih ekranov. Ustanovil je vodilno podjetje za kablovsko inštalacijo v ZDA.

Kakšna je sploh povezava kabelske TV z našim zdravjem? 
Odgovor vas lahko preseneti. Ostra slika je rezultat ščita, ki preprečuje, da bi signali uhajali navzven, preprečuje pa tudi zunanje motnje navznoter. Kabel sestoji iz notranjega bakrenega prevodnika, ki je obdan z mrežastim ščitom. 
Ta ščit je električno povezan z Zemljo (ozemljen), da lahko Zemlja dostavi ali absorbira elektrone in
prepreči kopičenje električnega naboja v sistemu. Potencial ščita se izenači s površino Zemlje, poleg tega ščiti in stabilizira signale, ki tečejo
skozi prevodnik.
 
Po svoji upokojitvi je gospod Ober začel razmišljati o tem, kako bi svoje izkušnje s kabelsko TV prenesel na človeško telo. Dojel je, da večina ljudi nosi obutev s sintetičnimi podplati, ki njihova telesa izolirajo pred povezavo z Zemljo, ki stabilizira ne samo kabelsko TV,
ampak vso električno opremo – industrijsko ali hišno – po celem svetu. To navidezno enostavno spoznanje je navdihnilo znanstveno pustolovščino, ki je rezultirala z naraščajočo zavestjo o moči Zemlje, da ščiti in izboljša zdravje…Zavest, ki ima velik klinični pomen.
Gospod Ober je Zemljinem zdravilnem učinku utrl pionirsko pot navznoter, za zdravilno uporabo, medtem ko ljudje sedijo ali spijo.
Naredil je veliko raziskav, ki so zdaj širom sveta dostopne (najdete jih lahko na strani raziskav na spletni strani), ki pa ponujajo dokaz, da povezava z Zemljo ustvarja blagodejne in bistvene spremembe v fiziologiji, spremembe, ki imajo očitno ogromen klinični pomen.
 
Zahvaljujoč gospodu Oberju je ogrodje raziskav že zgrajeno, upamo pa, da bodo drugi te raziskave v prihodnosti še
nadgradili in jih naprej razvijali. To je veliko obzorje, ki se odpira, o katerem se še vedno moramo veliko naučiti in od katerega bomo imeli še veliko koristi.

Ozemljitev razkriva višjo, naravno raven fiziološkega delovanja. 
Gospod Ober in tisti pred njim so pionirji, ki so oživeli najbolj pomemben zakon narave, ki čaka, da se človeštvo zbudi in spozna ogromne možnosti za svoje zdravje in zdravljenje.
 
Oberjeva prvotna raziskava

Leta 1998 je gospod Ober poskuse najprej izvajal na sebi, zatem pa še na prijateljih. 
Sestavil je svoj prvi, nedovršen prevodni sistem za posteljo, pri katerem je uporabljal kovinski lepilni trak, ki pa je povezan z Zemljo in sicer z žico, ki jo je vtaknil v Zemljino prst zunaj. 
Zatem se je ulegel na svoj “izum”, ki je bi povezan z Zemljino energijo ter tako simuliral boso hojo zunaj. 
Na lastno presenečenje je ugotovil, da je takoj zaspal in značilno zmanjšal svoje kronične bolečine. Prenehal je jemati zdravila proti bolečinam, da bi lahko zaspal
V želji, da z drugimi podeli svoje “odkritje”, je Ober na podoben način opremil tudi postelje svojih prijateljev. Tudi oni so poročali o enakem neverjetnem učinku.
Manj bolečin. Boljši spanec.

Leta 2000 je organiziral množični poskus, da bi dokazal ali ozemljitev, kakor jo je poimenoval, lahko zares pomaga ljudem, da boljše spijo in
zmanjša njihove bolečine. 
Skupaj z medicinsko sestro, ki mu je pomagala, sta zbrala 60 ženskih in moških prostovoljcev s kroničnimi
težavami s spancem in bolečinami. 
 
Zatem je obiskal sleherni dom svojih volonterjev in nastavil prevodno rjuho za ozemljitev na njihove postelje. 
Nato je žice skozi okna njihovih spalnic pripel na drog, ki je bil zapičen v prst zunaj hiše. Te žice so bile prevodniki Zemljine energije na posteljne blazine. 
 
Vendar je na polovico vgradil vmesnik, ki je pretok energije blokiral. To mu je omogočalo primerjavo med dvema skupinama – tistimi, ki so zares ozemljeni ter prejemali Zemljino energijo in tistimi, ki so bili 
“navidezno ozemljeni”. 
Sodelujoči niso vedeli, ali so pravzaprav ozemljeni ali ne.
 
Rezultati
Prvotne ugotovitve na petih ključnih področjih zdravja so zagnale raziskavo, ki traja do današnjega dne. Leta 2018 je bilo narejeno okoli dva ducata študij. Nadaljujemo z učenjem potenciala ozemljitve, ki tako učinkovito vpliva na širok spekter sodobnih obolenj.
Glede na to, da gospod Ober pravzaprav ni znanstvenik, je svoj poskus objavil v ESD – spletni strani, ki je specializirana za novosti in tehnične ugotovitve, povezane z elektrostatiko.

 

Časovnica spanja

OZEMLJEN

IZBOLJŠANO
Brez sprememb

NE OZEMLJEN

IZBOLJŠANO
Brez sprememb

Kakovost spanja

OZEMLJEN

IZBOLJŠANO
Brez sprememb

NE OZEMLJEN

IZBOLJŠANO
Brez sprememb

Občutek naspanosti

OZEMLJEN

IZBOLJŠANO

NE OZEMLJEN

IZBOLJŠANO
Brez sprememb

Belečina in togost mišic

OZEMLJEN

IZBOLJŠANO
Brez sprememb

NE OZEMLJEN

Brez sprememb

Kronična bolečina v križu in sklepih

OZEMLJEN

IZBOLJŠANO
Brez sprememb

NE OZEMLJEN

Brez sprememb

Raziskave o ozemljitvi s Poljske

 

Po objavi knjige “Ozemljitev” v angleščini leta 2010 je bilo pravo zadovoljstvo izvedeti za delo dveh poljskih zdravnikov, ki sta izvedla serije poskusov, da bi ugotovila, kako Zemljin naravni električni naboj vpliva na regulacijo fizioloških procesov v ljudskem telesu.
 
Dvojec sta Karol Sokal, kardiolog s privatno prakso ter njegov nevrokirurg, njegov sin Pawel, zdravnik v vojaški kliniki. 

Njuna raziskava je objavljena v številnih medicinskih novostih.
Poljska zdravnika sta ugotovila, da ozemljitev nima  vpliva le na fiziološke procese v ljudskem telesu, temveč nadalje sugerirata, da je le-ta verjetno “primarni faktor za uravnavanje endokrinih in nervnih sistemov.”

Citat Ge Honga:
Ljudje bivajo v Qi-ju in Qi biva v ljudeh. Od neba do Zemlje

 

vir: https://earthinginstitute.net/a-brief-and-incomplete-history-of-earthing/