Ozemljitev in Musklfibr

Ali ste kdaj iskali način, kako si hitreje pomagati zaradi bolečin v mišicah, ki jo čutite dan po intenzivni vadbi?

  • Ozemljitev telesa je morda najboljša, če ne edina znana rešitev, da si telo hitreje opomore od bolečin v mišicah ali po domače “musklfiber”. 
  • Pri raziskovanju drugih študij, ki bi potrdile način hitrejšega okrevanja pri tej vrsti bolečine na telesno aktivnost, nismo našli ničesar, kar bi dokazovalo, da bi pomagalo pri hitrejšem okrevanju.
  • Precej dobro je dokumentirano, da je tovrstna bolečina v mišicah posledica zelo intenzivne vadbe; ali vrste vadbe, ki je nenavadna za osebo, ki jih izvaja. Bolečine v mišicah lahko trajajo kar 96 ur, ponavadi pa trajajo od 24 do 48 ur po intenzivnem treningu. Zakasneli pojav bolečine v mišicah ali musklfiber. Po besedah dr. Davida J Szymanskija se musklfiber pripisuje mikro raztrganinam mišičnih vlaken, ki ustvarjajo vnetje in bolečino.

Ozemljite se !

Rešitev za vaše mišice je ozemljitev

Leta 2010 je pilotska študija o vplivu ozemljitve na mišično bolečino z zakasnitvijo ali musklfibr, ki jo je vodil dr. Dick Brown, pokazala, da ozemljeni udeleženci veliko hitreje okrevajo od musklfibra kot neozemljeni udeleženci.
 
Če parafraziram knjigo o ozemljitvi, je bil to prvi dokumentirani primer tako hitrega okrevanja pri mišični bolečini z zakasnitvijo ali musklfibra.

Študija

Da bi pri študiji zagotovili natančnost rezultatov, je bilo za 8 zdravih moških sprejetih več ukrepov. Vseh 8 ljudi je bilo bodisi ozemljenih, bodisi namišljeno ozemljenih.
Namišljeno ozemljeni udeleženci so bili priključeni na ozemljitvene elektrode in spali na ozemljitvenih rjuhah, tako kot udeleženci, ki so bili res ozemljeni, vendar namišljene ozemljitvene rjuhe niso imele prave povezave z Zemljo. Tako udeleženci kot raziskovalec niso vedeli, kdo je v resnici ozemljen.
Vsi udeleženci so v času študije pojedli enake količine enake hrane, jedli ob istem času dneva in spali ob istih urah. Poleg tega so bili od vsakega udeleženca v istem času vsak dan odvzeti vsi markerji za analizo, vsak posameznik pa je bil testiran, preden je izvedel vaje, katerih namen je bil ustvariti mišično bolečino z zakasnitvijo ali musklfibr.
 
Vadba, uporabljena za študijo, se imenuje ekscentrični dvig prstov. Vsaka oseba je morala narediti 2 kompleta po 20 dvigov z utežjo, ki tehta tretjino telesne teže. Vsak udeleženec je v vaji postavil prste na 2 x 4 plato, tako da so bili njihovi prsti približno 4 cm višji od pete. Nato so se dvignili na konico nožnih prstov in držali položaj deset sekund, preden so se spustili in ponovili. Po 20 ponovitvah so jim dodelili 2-minutni odmor, preden so še enkrat ponovili rutino.
V 24, 48 in 72 urah po vadbi so udeležence analizirali na več načinov, vključno z odvzemom krvi z uporabo magnetne resonance in infrardečega termičnega slikanja.
 
Skupaj je bilo testiranih 48 markerjev in 30 teh označevalcev je pokazalo dosledno razliko med udeleženci, ki so bili ozemljeni, in tistimi, ki niso bili, kar nakazuje na zelo majhno verjetnost, da gre za slučaj.
Ena najpomembnejših razlik med ozemljenimi in neozemljenimi udeleženci, ki so sodelovali v raziskavi, se je nanašala na število belih krvnih celic. V knjigi Earthing (slo. Ozemljitev) je zapisano, da se z odzivom na vnetje poveča število belih krvnih celic v telesu.
 
Udeleženci, ki niso bili ozemljeni, so v času po vadbi pričakovali POVEČANJE svojega števila belih krvnih celic, ko je mišična bolečina z zakasnitvijo ali musklfibr najintenzivnejši.

Udeleženci, ki so bili ozemljeni, pa so bili deležni zmanjšanja odziva belih krvnih celic, v trenutku, ko je bilo vnetje mišic na vrhuncu. Razlika je znašala 10%, 17% in 18% v ravni belih krvnih celic ob 24., 48. in 72. uri po intenzivni vadbi med ozemljeno in neozemljeno skupino. Poleg tega so ozemljeni udeleženci poročali o dosledno manjšem zaznavanju bolečine pri 24, 48, 72 urah po vadbi kot neozemljeni udeleženci, poleg tega pa so lahko prevzeli tudi večji pritisk iz manšete krvnega tlaka, ki je bila pripeta na njihova telesa pred preizkusom.

 
Raziskovalci so mnenja, da so izsledki dovolj pomembni za GARANCIJO večje študije.
 
Ozemljitev dokazano pomaga pri hitrejšem okrevanju mišičnih bolečin z zakasnitvijo ali musklfibru, je pa še nekaj drugih stvari, ki jih lahko storite, da si olajšate bolečine v mišicah po vadbi.
  • Izvajanje neke vrste vadbe z nizko intenzivnostjo po treningu z visoko intenzivnostjo, bodisi takoj po njej ali v dneh po njej, se zdi, da mišicam pomagajo, da si opomorejo in zmanjšajo raven mišičnega laktata z večjo učinkovitostjo kot pa počitek. Verjamemo, da je to zato, ker aktivnost z nizko intenzivnostjo pomaga odstranjevati mlečno kislino iz mišic kot posledico povečanega krvnega obtoka.
  • Vsaj ena raziskava je pokazala, da lahko masaža lajša nekatere bolečine, povezane z zakasnelim pojavom mišične bolečine ali musklfibrom.
 

Kot smo že ugotovili,

gre pri tej pilotni študiji za prepričljiv primer hitrega okrevanja mišic in bo v prihodnje lahko podlaga za nadaljne študije o mišični bolečini z zakasnitvijo ali musklfibrom.
 
Najmanj, kar lahko naredite za svoje mišice je, da se ozemljite.
 
 
 
 59.90
Mere: 31cm- 62cm Paket vsebuje podlogo in kabel
Ocenjeno 5.00 od 5
 139.90
Na voljo je v naravni barvi bombaža za posteljo mere...
Ocenjeno 5.00 od 5
 169.90
Na voljo je v naravni barvi bombaža za posteljo mere...
Ocenjeno 5.00 od 5