Ozemljeni elitni kolesarji in drugi vrhunski športniki

Po poškodbi vedno opazim manj brazgotin, bolečin in pordelosti pri posameznikih, ki so ozemljeni, v primerjavi s tistimi, ki to niso. Brazgotine so manj rdeče in nežnejše ter manjše. Videti so bolj podobni normalnemu tkivu kot tisto, kar bi pričakovali od brazgotin. Vidno zunanje vnetje se hitro zmanjša. Notranje vnetje, razvidno iz različnih slikovnih metod, naredi enako.
 
Športniki mi pogosto pripovedujejo, da se ozemljeni, po poškodbi lahko hitreje spustijo v prejšnji “utor” in prej osvojijo pravilne tehnike. Terapija in rehabilitacija poteka boljše in hitreje. Pravijo, da so njihovi zdravniki presenečeni nad hitrostjo celjenja, obnovljeno funkcijo in obnovo tkiva. Ta dosledna povratna informacija potrjuje, da ozemljitev pomaga na zelo pomembne načine.

Ko ozemljitev deluje boljše kot hlajenje z ledom

Na podlagi dolgoletnih izkušenj z zdravljenjem poškodb športnikov ugotavljam, da ozemljitev ponuja veliko boljše rezultate, kot pa jih ponavadi vidimo pri hlajenju poškodb z ledom. Ne glede na obseg poškodbe je zmanjšanje bolečine z ozemljitvijo v primerjavi z ledom; pogosto 40 ali 50 odstotkov manj. Nikoli nisem doživel takega zdravljenja z hlajenjem poškodb z ledom. Ozemljitev je odlična zamenjava, naravno ter izredno zdravilno orodje.
 
Svojim strankam in bolnikom povem, da ozemljitev služi kot osnova, temelj za stabilizacijo in izboljšanje fiziologije, tako da notranji mehanizmi telesa delujejo skupaj, da ustvarijo visoko raven obnavljanja in ozdravitve, bodisi zaradi kirurškega posega, izčrpanosti ali iz vsakdanjega življenja na splošno. Ozemljitev spodbuja boljši spanec in vse stvari, povezane s hitrejšim okrevanjem od vsakodnevnih aktivnosti. Ljudje imajo več energije, manj bolečin, boljše funkcijonirajo in potrebujejo manj spanja. Vse to je pokazatelj, da se telo sam obnavlja in deluje bolj učinkovito.

Po mojih izkušnjah, ne glede na to, ali ste bolni ali poškodovani, bolj kot ste dosledno ozemljeni ter več časa ko preživite ozemljeni, večja je sposobnost vašega telesa, da se zdravi, popravi in regenerira ter deluje optimalno.
 
Za športnike je očitno pozitiven učinek na telo, kar vodi k večjemu okrevanju od vsakodnevnih dejavnosti, kar olajša tekmovanja na višji ravni. Okrevanje je vse. Tekme in treningi telo porušijo. Brez ustreznega okrevanja se bo telo sčasoma zlomilo, oziroma je športnik veliko bolj dovzeten za poškodbe. Če lahko manj spite in se bolje odzovete ter trenirate močneje, kar opazimo pri ozemljitvi, potem lahko sklepamo, da vplivate na mehanizem okrevanja in telo regenerirate veliko bolje in hitreje.
 
Zaradi takšnih opazovanj močno svetujem svojim športnikom, naj se ozemljijo in postanejo boljši!
Več podrobnosti o izkušnji z ozemljitvijo dr. Spencerja s športniki je na voljo v športnem poglavju knjige o ozemljitvi.
Jeff Spencer s sedežem v južni Kaliforniji, dobitnik nagrade Športni kiropraktik leta 2004 Mednarodnega združenja za kiropraktike leta 2004, je bil prepoznan po edinstvenem učinkovitem zdravljenju in skrbi športnikov svetovnega razreda za preprečevanje in zdravljenje poškodb ter povečanje učinkovitosti. Dr. Spencer, nekdanji olimpijski kolesar, je sodeloval s profesionalnimi tekmovalci v golfu, bejzbolu, nogometu, tenisu, motokrosu in dirkališčih formule 1, svetovno serijo MVP, rock zvezdniki in vrhunskimi vodilnimi podjetji. Dosegljiv je na Facebooku ali www.jeffspencer.com/
 59.90
Mere: 31cm- 62cm Paket vsebuje podlogo in kabel
Ocenjeno 5.00 od 5
 139.90
Na voljo je v naravni barvi bombaža za posteljo mere...
Ocenjeno 5.00 od 5
 169.90
Na voljo je v naravni barvi bombaža za posteljo mere...
Ocenjeno 5.00 od 5