Pogosto zastavljena vprašanja

Ozemljitev pomeni, da smo v direktnem stiku z Zemljo, kar pomeni, da se s kožo dotikamo električno prevodne površine, naj bo to pesek, zemlja, travnik, drevo ali voda. Ko smo v direktnem stiku z Zemljo, je naš električni potencial nič voltov – enak kot električni potencial Zemlje. Da pa smo lahko ozemljeni tudi v notranjosti naših domov, si lahko omislimo razne ozemljitvene produkte (rjuhe, podloge), ki jih ozemljimo na hišno ozemljitev ali direktno v Zemljo.

Naše moderno okolje je polno elektromagnetnega delovanja; računalniki, mobilni telefoni, radio, televizija, WiFi, Bluetooth, hišna napeljava in drugo. Vse te naprave vsakodnevno motijo milijarde električnih povezav v našem telesu, ki so nujno potrebne za optimalno delovanje našega organizma. Z ozemljitvijo zmanjšamo napetost v našem telesu in vzpostavimo ravnovesje, ki omogoča nemoteno delovanje vseh naših celic. Gre za to, da se nam ob stiku z Zemljo zniža električni potencial telesa (napetost), ta je posledica elektromagnetnega sevanja, ki ga oddajajo električne naprave okoli nas. 

 

Ozemljitev se priporoča za vsako živo bitje. Posebno pa se priporoča ljudem z zdravstvenimi težavami, športnikom in ljudem ki so večji del dneva v zaprtih prostorih.
Ozemljitev deluje tako dolgo dokler jo redno uporabljaš. Žal ni čarobne tabletke ali čarobne palčke ali kakšne druge formule, ki bi zagotovila dolgotrajen učinek ozemljitve brez da bi bili ozemljeni. Ozemljitev preverjeno in dokazano pomaga, vendar le toliko časa, dokler je človek redno ozemljen, torej vsaj tretjino ali polovico dneva, najbolje bi bilo cel dan.
Da. Pri ozemljitvi ne pride do nobenega stika z električno napetostjo. Ozemljitveni kabel se priključi na “uhca” na vtičnico.
Preprosto povežite svoj ozemljitveni izdelek (rjuho, podlogo) z Zemljo tako,da kabel speljete fizično v Zemljo ali pa ga priključite na hišno vtičnico, vendar le na ozemljitev, ki ozemljuje vaš dom.
Ozemljitev je varna, kot je varna hoja po travi. Res pa je, da se nam z ozemljitvijo razredči kri, zato se je pametno posvetovati s svojim zdravnikom.
Seveda lahko. Ozemljitveno rjuho lahko uporabljate pod rjuho, če vaša glavna rjuha NI sintetična. V mislih morate imeti prevodne materiale (bombaž, lan). Za maksimalno efektivnost se priporoča, da je čim večja površina kože izpostavljena ozemljitveni rjuhi.
Seveda lahko. Rjuho se pere na 40 stopinj. Lahko uporabljate tekoči detergent brez kemičnih dodatkov. Kemični dodatki lahko poškodujejo srebrno nitko v rjuhi.
Prevodnost rjuhe je odvisna od različnih dejavnikov, pranje, detergenti, kreme, itd…Načeloma, ob pravilni uporabi, rjuha zdrži 2-3 leta. Svetujemo, da vsake toliko, delovanje ozemljitveno rjuhe preverite z volt-metrom.
Možnost udara strele je minimalna, se pa svetuje, da ob grmenju ozemljitev izklopimo.